melbourne, Great Ocean Road, Grampians, Adelaide - Reisverslag uit Adelaide, Australië van Lot Rameau - WaarBenJij.nu melbourne, Great Ocean Road, Grampians, Adelaide - Reisverslag uit Adelaide, Australië van Lot Rameau - WaarBenJij.nu

melbourne, Great Ocean Road, Grampians, Adelaide

Door: Lot

Blijf op de hoogte en volg Lot

28 April 2008 | Australië, Adelaide

Yooooooooo, I’m still alive!!!!!!!!
Het is even geleden, maar reizen kost zoveel tijd en internet is vaak zo slecht dat ik alles heb opgespaard en jullie nu ga overladen met alle Amazing stories!!

Helemaal nog in de wolken van Tassie was Melbourne weer overweldigend! Hele leuke stad! Mooie gebouwen, mooie parken, hele aardige mensen en mijn hostel was midden in de stad. Na een middagje besteed te hebben aan het uitzoeken wat de beste optie was voor het huren van een auto, konden ik en Lisi (Duists meisje die ik ken van Tassie) genieten van het zonnetje, de stad het strand en de winkels. S’avonds met Rodiriques (ook van Tassie) een Duiste jongen ontmoet, Peter, die met ons mee ging op onze road trip! Zaterdag 12 april lekker een dagje alleen (eindelijk) rondgeslenterd door de stad en aangezien er comedyfestival was heel veel gelachen door alle straat voorstellingen. Zondag was het zover… Great Ocean Road! Onze eerste stop, Torquay, surfershop paradise, hier moest ik natuurlijk alle winkels bekijken. Ik heb me ingehouden… De road is echt mooi, zo afwisselend, na elke bocht moesten we stoppen om alles te bekijken! Rond een uurtje of vijf reden we door een ecaliptus bos, die bekend staat om zijn koala’s en aangezien de weg niet echt druk is reden we met 15 km per uur door het bos met onze ogen gericht naar de bomen. Heeeeeeeeel veel koala’s gespot. Geluk dat we hadden want het was etenstijd en alle koala’s waren aan het rondhoppen. Dit is nogal bijzonder aangezien koala’s 22 per dag slapen!!! De paar auto’s die achter ons reden moesten wel gedacht hebben, want van parkeren was geen sprake, de auto lieten we gewoon midden op de weg staan om achter de koala’s aan te gaan… Toen het begon te schemeren zijn we de auto weer ingesprongen, want we wilden de sunset zien bij de Twelve Apostels. Net op tijd, maar hij was mooi!!! Toen hebben we een hostel gezocht en hebben we lekker een BBQ gehouden. De volgende dag verder de great ocean road afgereden en nog een paar wandelingen gemaakt. (slangen gespot…) Na de lunch zijn we landinwaarts gereden richting Halls Gap, The Grampians. Niet geheel zonder kleerscheuren, want die lul van een Peter wist het voor elkaar te krijgen om in slaap te vallen achter het stuur… toen het ik het heft (lees stuur) maar weer in handen genomen. Spullen gedropt in het hostel en even rondgelopen. Op een gegeven moment stonden we op een veld, half donker, om ons heen te kijken en waren we omgeven door een stuk of 50!!! Kangaroo’s…
De volgende dag hebben we een hike gedaan van 16 km, ongeveer 7 uur naar het hoogste topje van The Grampians, The Pinacles, het uitzicht was adembenemend! De tocht bestond voornamelijk uit klauteren over een soort maanlandschap. Helemaal gesloopt terug bij het hostel vertelde de manager ons dat we eigenlijk naar Reid Lookout moesten gaan om de zonsondergang te bekijken. Hoe mooi was die!!!!!!! Hier kwamen we drie jongen tegen, wijnmakers, die ook in ons hostel sliepen. Aangezien zij net begonnen waren met reizen, want het wijnmaak seizoen is over, hadden ze een flinke lading wijn. Een feestje na deze mooie dag was de perfecte afsluiting! De volgende ochtend waren The Baconies and Mackenzie falls aan de buurt. Hierna zijn we de auto weer ingestapt en zijn we richting Fleurieu Peninsula gereden. Dit gebied, in de buurt van Adelaide, staat bekend om zijn wijnstreken. Overnacht in Victor Harbor in een motel wat wel een spookhuis leek!!! Maar bij daglicht viel het opzich wel mee. S’avonds via een hele lange brug naar een eilandje gelopen waar duizenden pinguins overnachten. Dit was de eerste keer dat ik pinguins heb gezien in mijn leven en ik denk ook dat het de laatste keer is dat ik er zoveel bij elkaar zal zien!!!

Donderdag hebben we de auto ingeleverd en afscheid genomen van elkaar…yeaaaaaaaaa!!! Ontzettend veel gelachen, gezien en gedaab, maar na vijf dagen was ik het ook wel helemaal zat met deze jongens… In Adelaide naar Annie’s Place gegaan, onderweg veel goede berichten over gehoord. (Rich, ik heb je net gemist daar…) Hostel ziet er echt top uit, gratis ontbijt, dinner en internet!! Lisi kwam toevallig net terug van d’r tour op Kangeroo Island, dus we hebben nog even lekker een avondje drankjes gedaan. Hoe groot Ausralie ook is, je blijft dezelfde mensen tegenkomen (zij gaat nu terug naar huis). S’ochtends bij het ontbijt twee ned. Meiden gesproken die gratis fietsen gingen ‘huren’. Ben lekker met hun meegegaan en we hebben de Torrens River afgefiets naar het strand. Ja, ja, nog altijd geen regen waar ik kom… tijdens het overdrukke avondeten kennis gemaakt met het hele hostel! Plannen gemaakt met Hogar (???) om de volgende dag een dagje te cruisen met zijn auto. Eerst zijn we naar een super toeristisch dorpje gegaan (Handorf) waar we aardbeien hebben geplukt of eigenlijk gegeten… Aardbeien lunch voor drie dollar op het aardbeien veld. Daarna zijn we een paar uur landinwaarts gereden, eigenlijk wisten we alle twee niet waar naar toe, maar de omgeving was mooi, dus het boeide niet. Tot grote verrassing kwamen we uit bij de Murray River, waar we een pondje hebben gepakt naar de overkant. Eenmaal aan de overkant zijn we eigenlijk gelijk weer terug gegaan, want de zon begon al onder te gaan. Ontzettend mooie zonsondergang gezien al rijdend. In het donker zijn we toen naar Freelink gereden, het doel van de trip voor Hogar, want hier werd MClouhts Daughters (…) opgenomen en dit moest hij gezien hebben. Dus we hebben een biertje in het Gungallan Hotel gedronken en toen zijn we naar Adelaide gereden. Super vette dag gehad!

Afgelopen dinsdag ben ik met een tour naar Kangeroo Island gegaan. De eerste stop op het eiland was om te zwemmen in een baaitje. Daarna zijn we naar Seal Bay gegaan. Dit was echt super. Het strand waar we opkwamen lag helemaal vol met zeehonden!!! Van nog geen meter afstand lagen ze bij je vandaan. Daarna zijn we naar Little Sahara gegaan waar we hebben ge-zandboard. Toen de zon onder was zijn we naar een baai-tje gereden waar weer een heleboel pinguins kwamen overnachten en we dus de march over de rosten hebben bekeken!! Na het kampvuur en een ontzettend koude nacht zijn we de volgende dag naar Flinders Chase Nat. Park gegaan waar de remarkable rocks zijn. Daarna zijn we naar Armiral Arch gereden waar weer een kolonie zeehonden leeft!!! Nu alleen niet op het strand, maar op de rotsen. Het eindpunt van de tour, Stokes Bay, lekker even op het strand gelegen, voor het eerst weer sinds drie weken ofzo! De groep ging richting de ferry, maar ik ben op Stokes Bay gebleven, want ik kon daar namelijk vier daagjes werken voor gratis overnachting en eten. (Briefje gevonden in Hostel in Adelaide, wie niet waagt, wie niet wint…) Dit was echt een paradise!! Ik had mijn eigen cottage op het strand, met twee persoonsbed, grote keuken, grote huiskamer (eigenlijk gewoon een vakantie huisje die verhuurd wordt…) de familie waar ik wat werk kon doen woonden 8 km de berg op en verhuurde deze cottages. Het werk wat ik moest doen bestond eigenlijk uit vrij weinig… Naast de 4000 schapen de ze hadden, hadden ze ook een soort van kinderboederij voor toeristen met kangaroos, koala’s, emu’s, alle soorten en maaten vogels, slangen en possums. Ik moest de dieren eten geven… Een keer per dag! Hahaha, wat een grap. O ja, en ze hadden een dochtertje van vier waar ik soms even op moest passen. Kortom, ik heb dus vier dagen een top tijd gehad en het koste helemaal niets!! Een middag heb ik zelfs met Paul (van wie alles was) schapen van de ene wei in de andere moeten brengen. Hij in een truck en ik in een truck en achter de schapen aan!! Ultieme boeren gevoel. En ja Australië doet soms gekke dingen met een mens, ik heb zelfs een slang vastgehouden, en het was echt geen kleintje!!! Zondagmiddag werd ik opgepikt op Stokes Bay door de tour, maar dan met een andere groep en zo ben ik weer teruggekomen in Adelaide, Toppie toch!!

Nu, maandag, ben ik s’ochtends naar Sydney gevlogen, back to hometown, om Marlientje weer te zien na vier weekjes!!! Haar ouders komen vanavond hier aan en dan begint de volgende trip alweer…………

Hele dikke kussen aan iedereen!! En ookal heb ik het ongelofelijk druk, ik denk wel aan jullie hoor!!!!! Love You

• 28 April 2008 - 06:07

Juul:

hey zussie

klinkt alsof je het wel naar je zin hebt!! geniet maar met volle teugen.

kus kus

• 28 April 2008 - 09:13

Daphne:

Hé Lot,

Wat een ontzettend tof verhaal. En wat een prachtige foto's! (Geef je die kangeroo nou een biertje?)
    Ziet erg echt helemaal geweldig uit. en grappig is dat he, dat je in je eentje rond gaat reizen en dan echt blij ben als je één dagje ff alleen bent!
    Geniet ervan!

• 28 April 2008 - 11:33

Marieke:

ooh lot wat ontzettend leuk allemaal wat je daar mee maakt, echt ff helemaal weg. leuk dat je op die boerderij bent gaan werken, ha ha ik zie ja al achter die schapen aan rijden, hi hi.
    blijf vooral flink genieten
    dikke kus
    Marieke

• 28 April 2008 - 17:09

Cane:

Cool, goed bezig! groeten Cris

• 05 Mei 2008 - 20:49

Yvonne:

Lot wat een gezellige lange brief.Ondertussen weet ik van Francien dat je alweer verder vliegt in dit prachtige land.
    Geniet, ik denk aan je en geniet uit 2e hand een beetje mee. Daaaag!

• 06 Mei 2008 - 07:17

Sandra:

Tof verhaal Lot! Ik ben jaloers.
    LOEF-kus Sandra

• 09 Mei 2008 - 10:50

Sander:

Hoi Lotte,

Eerst je foto's bekeken en ik heb precies dezelfde reis gemaakt 10 jaar geleden, dus zeker de helft kwam me bekend voor. Echt super leuk, maar weet je wat echt absurd was: Bij die Paul in Stokes Bay heb ik 10 jaar geleden 2 maanden doorgebracht!! Dat je hem tegen zou komen is echt niet te geloven. Je hebt het daar zeker niet toevallig met hem over gehad, toch? Die twee maanden zijn mijn mooiste in Australie geweest.

Veel plezier nog!

groet,
    Sander

• 12 Mei 2008 - 09:10

Francien:

Leuk leuk leuk.
    Rob en ik hebben 7 jaar geleden ook the Great Ocean road gereden en in dat koala bos gepicknicked. Daar zag ik ook m'n eerste Kukaburra, die gewldige lachvogel.
    Ik begin jaloers te worden, misschien moet ik je toch maar is op komen zoeken.....
    Zoenen Frans